Iz offline ugla: Preregistracija domena: yu -> rs

Pre malo više od godinu dana napravio sam ovaj post o kamionu koji je imao sve oznake “naših država”… redom YU, SCG, SRB…

Da su se stvari nešto pomerile ilustruje jučerašnja slika sa Detelinare… SRB (ali samo SRB) je već normalna pojava. Kamion na ovoj slici pored tog “ustrojstva” ima i odštampam RS domen na ceradi (ili ciradi, nemam pojma kako se to piše/transkribuje). Bilo koji domen na domaćoj ceradi – retkost, domaći još ređi… RS u septembru 2008 – prosudite sami…

RS KAMION

RS KAMION

This entry was posted on Četvrtak, septembar 18th, 2008 at 19:34:44 and is filed under informaciona arhitektura, programiranje. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “Iz offline ugla: Preregistracija domena: yu -> rs”

 1. Goran Aničić Says:

  ;) стварно права реткост

 2. milos Says:

  ne čini mi se da je retkost, viđam nove oznake i na zidovima (pločama) raznih objekata. viđao sam i na kamionima van novog sada.

 3. Eniac Says:

  Brat mi je u spediciji tako da znam kako sve to funkcionise, iznenadili biste se koliko oni za svoj posao koriste internet (da shoferi)… Ture se nalaze preko interneta, veci deo komunikacije ide preko interneta i slicno tako da ne cudi sto su bas oni medju prvima promenili cerade/cirade :)

 4. Bogomil Says:

  But trans.rs leads to co.yu one :(

Leave a Reply