Moć jednog jedinog slova

Juče mi je klijent prijavio manji problem u web aplikaciji, i naravno odmah smo odreagovali i javljam mu kratko e-mailom:

“U pravu si… uradi sam!”

Problem je u tome što sam hteo da napišem:

“U pravu si… uradio sam!”

To jedno jedino slovo je tom e-mailu dalo potpuno drugi ton.

Slučajno sam to primetio, kada mi je odgovorio na taj moj e-mail tekstom u kojem su preovladali upitnici… i nešto uzvičnika. Posle sam mu objasnio grešku, i sve je u redu…

Da li ste imali sličan “biser”, toliko moćan u vidu jednog jedinog slovceta?

This entry was posted on Petak, jun 26th, 2009 at 14:05:56 and is filed under povedanje. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Moć jednog jedinog slova”

 1. alxsabo Says:

  Postoji jedna teorija, o kojoj je nekada pisao i Politikin zabavnik, da je omaška jednog pisara i izostavljanje slova L u prvobitnom sloganu za američki novac IN GOLD WE TRUST, napravio od Amerikanaca najpobožniju naciju.

  (na žalost, bez obzira koliko ova teorija zvuči interesantno wikipedia kaže drugačije: http://en.wikipedia.org/wiki/In_God_We_Trust )

 2. Predrag Supurović Says:

  Heh, mene je jednom zeznula jedna nula. Kada sam pripremao racun za klijenta, greskom sam cuknuo jednu nulu vise.

 3. admin Says:

  Sad sam se setio i drugara koji je pravio pripremu štampe za memorandum jedne druge firme. Pripremu je ubrzao tako što je uzeo pripremu za memorandum svoje firme… i onda menjao podatke.
  .. jedino je zaboravio da promeni broj žiro računa… sve dok mu nije legla prva pogrešna uplata, niko nije primetio…

Leave a Reply