METRO Cash & Carry – neke stvari mi prosto ne idu u glavu

Metro Cash & CarryNa bahatost prema kupcima u novosadskom METRO Cash & Carry već sam ukazivao na ovom blogu. Već mi dođe da pokrenem poseban blog na temu zaštite potrošača.

Prvi put posle “prošlog bisera” odemo opet porodično. Na ulazu, naravno obavezna identifikacija karticom. Postavim karticu pod čitač i čuje se ružan zvuk (kao kad neko da pogrešan odgovor u TV kvizu). Pitamo šta je…

- “Imate nevažeću karticu!” kažu službenice

- “Kako mislite nevažeću, već sam ulazio ovde kod vas, sa ovom istom!?”

- “Čekajte da vidim… aha pa ova je izvađena u Beogradu!”

- “Kakve to veze ima, molim vas…”, već sam besan

- “Trebate izvaditi kod nas, jeste li poneli pečat?”

- “Nisam, obično ne nosim pečat kad idem u kupovinu… šta sad to znači… ne mogu da uđem…”

- “Ne možete…”

Slede dva-tri moja treptaja, neverica i gomila upitnika iznad moje glave – onako kao u stripu. Kao što rekoh, neke stvari mi ne idu u glavu. Dođeš da potrošiš novac, prethodno su te već identifikovali, imaš karticu… ali sad je opet potreban pečat, jer zbog nečije birokratije kartica je iznenada riknula!?

Za kraj, onako usput… čeznem za dnevnim novinama koje bi imale petlju da ovakve stvari objavljuju, bez straha da će im to ugroziti prihod od oglašavanja, čeznem za novinama ili mediju koji su advokati korisnika i kupaca, a ne PR agencije velikih firmi. I o tome sam već ovde pisao.

This entry was posted on Subota, mart 22nd, 2008 at 14:57:45 and is filed under institucionalni mobing, povedanje. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “METRO Cash & Carry – neke stvari mi prosto ne idu u glavu”

 1. Aleksandar Ilic Says:

  cek cek. Pa ja sam pitao dosta ljudi da li moze se koristi kartica iz jednog metroa u drugom, i svi do reda kazu da moze… Ili oni lazu da su to radili, ili su ti tvoji u tom momentu imali neki cudan problem.

  btw, mislim da ih uopste nije briga za tebe jednog. Po fazonu, jedan ko nijedan

 2. Брђа Says:

  Ја сам приметио да картице више не важе код њих на сајту. Да би видео каталоге тренутних акција, треба да се укуца број са картице. Мој неће да прихвати. А неће ни број комшијине картице. Не знам да ли је због тога дошло и до проблема на улазу.

 3. Sale Says:

  Mene su zezali sa karticom samo tako. Čas radi kartica, čas ne radi. Cimali su me kao budalu, a znam da jadnici na šalteru I DA HOĆE ne mogu da pomognu. Kada sam pitao da mi daju novu karticu – možda je ogrebana, šta ja znam – kaže mi žena mrtva ‘ladna: “Pa imate …”
  ???

Leave a Reply