Kako se stvaraju apstinenti na lokalnim izborima

Najpre moja žalba novosadskom Parking sevisu putem e-maila:

Poštovani,

juče 26.10.2009. je moja porodica koristila parking u prvoj zoni na bul Mihajla Pupina. Platili smo dve karte putem SMS-a:

14700870 – od 17:35 do 18:35
14702965 – od 18:43 do 19:43

za vozilo NS1088xx

U 18:42:34 izdata nam je doplatna karta, za 7 (!) minuta kašnjenja ili 26 (!) sekundi pre naše uplate produženja.

Mi smo u to vreme bili na pozorišnoj predstavi sa malim detetom i molimo vas da razumete da nije moguće uvek i u svakoj situaciji uplatiti promptno sledeću kartu za parkiranje – čak i ako za to, kao u našem slučaju postoji volja. Da smo u tehničkoj mogućnosti platili bi SMS i dva sata odjednom.

Na ovaj način mi smo platili dva sata parkiranja (2 x 40 = 80 din) i još treba da platimo doplatnu kartu. Ispada da je bolje da nismo ništa ni platiti. Pritom smo parking zauzimali jedva sat i po vremena. Vrlo smo besni i uvređeni jer smo uvereni da ovakav način na koji radite nije u redu i nije u duhu dobrih odnosa gradskih službi prema građanima.

Molimo vas da nam odmah odgovorite da li postoji procedura putem koje se možemo osloboditi naloga za plaćanje dodatne karte.

porodica Majstorović

… a onda i njihov odgovor:

Poštovani gospodine,

Po isteku uplate parkiranja naši kontrolori su u obavezi da izdaju doplatnu kartu na šta ih obavezuje Odluka o javnim parkiralištima skupštine grada Novog Sada. Više je načina na koji ste mogli da uplatite parkiranje dva sata, ili sa dve uzastopne poruke ili da kupite dve parking karte ili da uplatite parkiranje za dva sata na parkomatu. Bilo koji od ovih načina bi bio apsolutno dovoljan.

Vaša reklamacija na doplatnu kartu br 470543 se ODBIJA iz razloga ISTEKLO VREME ZA KOJE JE PARKIRANJE PLAĆENO. Vaša reklamacija je zavedena pod rednim brojem 51466.

S’ poštovanjem,

JKP Parking servis, Novi Sad

Znam da pravo i pravedno nije isto… ovde samo ostaje gorak ukus bahato organizovanog servisa. Pokušaćemo da od radosti koje je kod naše trogodišnjakinje izazvala inače odlična predstava Pipi duga čarapa, od sećanja otrgnemo ovaj ružan detalj.

This entry was posted on Utorak, oktobar 27th, 2009 at 16:25:30 and is filed under institucionalni mobing, povedanje, predviđanja. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Kako se stvaraju apstinenti na lokalnim izborima”

 1. Predrag Supurović Says:

  Ne vredi njima se žaliti, nego se treba obratiti insistuciji koja je njima nadređena. Oni su vama praktično dvaput naplatili isto vreme parkiranja i obavezni su da vam vrate preplaćeni iznos.

  Mogu jedino da ne prihvate vašu uplatu telefonom i kao validnu uzmu naplatu dodatne karte, ali onda moraju da vam vrate tu uplatu koju ste napravili.

 2. admin Says:

  @pedja: peđa to što ti kažeš je u pravnoj ravni, ono što ja pokušavam da kažem je kako se institucije izvitopere u odnosu na razloge za koje su stvorene… više sociološki i politički nego pravno gledano, te kako se i pored najboljih namera sve pretvori u biblijsko “ne vredi pred svinje bisere bacati” ["Margaritas ante porcos"] (u prenesenom značenju naravno).

 3. Aleksandar R. Says:

  Hm, pa sto nisi poslao dve uzastopne poruke, ako posaljes poruku pre isteka parkinga produzava ti se parking.

Leave a Reply